Mehki čokoladni piškoti

 

Kdo si ne želi piškotov, ki se kar stopijo v ustih? Za povrh pa so še čokoladni in brez dodanega sladkorja.
Avtor recepta: Kaja Jeromel in Aljaž Kupnik
Mehki čokoladni piškoti
Sestavine
Priprava
  • Sladilo Sukrin Gold in jajci penasto umešamo. Dodamo stopljeno maslo in stopljeno temno čokolado. Mešanici s kuhalnico primešamo razmaščeno mandljevo moko, pecilni prašek in sol. Vmešamo še koščke temne čokolade in pustimo maso stati približno 30 minut.
  • V tem času ogrejemo pečico na 180 ˚C. Na pekač položimo papir za peko in nanj z žličko nadevamo kepice (pazimo, da je med njimi dovolj prostora, saj se piškoti razlezejo). Iz ene mase dobimo približno 20 do 24 mini ali 10 do 12 velikih piškotov. Mini piškote pečemo približno 5 do 6 minut, velike pa približno 10 do 12 minut. Najboljši so, ko so na otip še mehki. Ohladimo jih na pekaču.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!