Namesto običajne skutine torte lahko naredite mini tortice v modelčkih za muffine. Masa zadostuje za ca. 12 tortic. Količino sladila prilagodite svojemu okusu.
Avtor recepta: Saša Vrhnjak
Št. obrokov / za: 12 tortic
Sestavine za prvo plast:
- 100 g mletih lešnikov
- 1 žlica kokosove maščobe
Sestavine za drugo plast:
Sestavine za tretjo plast:
Sestavine za četrto plast:
Mlete lešnike premešamo z zmehčano kokosovo maščobo in maso enakomerno razporedimo v modelčke za muffine. Poravnamo s prsti, da je dno ravno.
Borovnice premešamo s sladilom Sukrin Icing in skuto ter dodamo želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Maso nanesemo čez prvo plast.
Sveži sir premešamo z limoninim sokom, sladilom Sukrin Icing in želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Maso nanesemo čez drugo plast. Za nekaj časa postavimo v hladilnik.
Stopimo temno čokolado in dodamo sladilo Sukrin Icing. Prelijemo čez tretjo plast in postavimo v hladilnik, da se strdi.