Sestavine za biskvit:
- 30 g kakava v prahu
- 30 g Fiberfin moke Sukrin
- 180 g mletih lešnikov ali indijskih oreščkov
- 1 žlička cimeta
- pol vrečke pecilnega praška
- 90 g sladila Sukrin
- 30 g sirupa Fiber Sirup Gold
- 3 jajca
- 150 g masla indijskih oreškov
- 150 ml vode
- 50 ml soka limone
Sestavine za preliv:
- 70 g temne čokolade
- 30 g kokosove maščobe
- 20 g sirupa Fiber Sirup Gold
Dodatno (če boste biskvit prerezali):
- nekaj žlic marmelade brez dodanega sladkorja (jaz sem uporabila malinovo)
- V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Mešanici ročno z metlico postopoma primešamo suhe sestavine. Premešamo le toliko, da masa postane homogena. Nadevamo v srednje velik pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 160 ˚C približno 20 minut oziroma do takrat, ko je zobotrebec, ki ga zabodemo v biskvit, suh. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.
- Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Medtem v posodi nad paro raztopimo čokolado, kokosovo maščobo in FiberSirup Gold, vmes večkrat premešamo. Preliv enakomerno razporedimo po površini biskvita ali pa naključno poškropimo čez biskvit. Pripravljeno sladico razrežemo na poljubne koščke in postrežemo.


