Profiteroli

 

Profiteroli so priljubljena sladica za ljubitelje kremastih sladic. Ti pred vami so brez moke in dodanega sladkorja.
Profiteroli
Sestavine

Sestavine za profiterole:

Sestavine za kremo:

Sestavine za čokoladni preliv:

  • 100 g stopljene čokolade 80%
  • 15 g masla
Priprava
  • Pečico segrejemo na 200 st. C. V večji kozici na majhnem ognju segrevamo vodo in smetano, dodamo maslo, sol in sladilo Sukrin. Ves čas mešamo, ko se vse sestavine raztopijo, odstavimo kozico ter vmešamo mandljevo in kokosovo moko. Dobro mešamo, da se ne naredijo grudice.
  • Kozico pristavimo nazaj na kuhalnik in mešamo še toliko časa, dokler testo ne odstopi od kozice. Nato odstavimo in dodamo jajca (vsako posebej). med tem časom pa dobro mešamo, da postane masa gladka.
  • Na pekač položimo papir za peko. Nato maso nabrizgamo na manjše kupčke ( ca. 2 cm). Nato jih premažemo z beljakom in damo v ogreto pečico za 20 minut. Nato profiterole vzamemo iz pečice in pustimo, da se dobro ohladijo.
  • Med tem stepemo smetano, ki smo ji dodali vaniljo in sladilo Sukrin. V dobro ohlajene profiterole naredimo s spodnje strani luknjice ter vbrizgamo kremo in postavimo za 30 minut v hladilnik, da se krema strdi. Med tem časom nad vodno paro raztopimo čokolado in maslo ter na koncu prelijemo čez profiterole.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!