Razpokani piškotki

 

Čokoladne razpokančke ste verjetno že vsi pokusili oziroma ste za njih že slišali. Kombinacija kokosove moke, orehov in čokolade je enostavno božanska. Zdaj imate možnost, da jih poskusite narediti brez dodanega sladkorja.
Avtor recepta: Kaja Jeromel in Aljaž Kupnik
Razpokani piškotki
Sestavine
  • 240 g kokosove moke
  • 80 g kakava v prahu
  • 120 g mletih orehov
  • 140 g sladila Sukrin Icing
  • 4 jajca
  • 120 g stopljenega masla
  • 2 žlici mleka
  • mleti orehi za posip
Priprava
  • Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake v večji skledi penasto umešamo s sladilom Sukrin Icing in dodamo dobro ohlajeno stopljeno maslo. Dobro premešamo in z žlico primešamo kokosovo moko, mlete orehe in kakav, da dobimo gosto maso.
  • V drugi skledi iz beljakov stepemo sneg. Beljakov sneg skupaj z mlekom vmešamo v prvo maso. Z rokami oblikujemo kroglice in jih povaljamo v mletih orehih. Kroglice zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pri 200 ˚C pečemo približno 5 do 8 minut, da piškotki razpokajo. Ohladimo jih na pekaču.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!