Bounty ploščice

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Slastne Bounty ploščice brez dodanega sladkorja, zelo enostavne za pripravo. Namesto ploščic lahko pripravite kroglice, če izpustite čokolado in v kroglice vtisnete blanširane mandlje, pa dobite odličen Raffaello.
Oceni:
Št. glasov: 2
Ocena: 5
Rate this recipe!
Bounty ploščice
Sestavineza6-8 ploščic
  • 200 g grobe kokosove moke
  • 50-80 g sladila Sukrin Melis
  • 200 ml tekoče sladke smetane
  • 50 g masla
  • 150 g temne čokolade
  • 30 g kakavovega masla
Postopek
  1. Kokosovo moko premešamo s sladilom Sukrin Melis, sladko smetano in stopljenim maslom. Maso razporedimo na trdo podlago v obliki pravokotnika, visoko ca. 1,5 cm in shranimo v hladilnik. Pričnemo pripravljati čokoladni obliv, tako da nad parno kopeljo stopimo temno čokolado in kakavovo maslo. Pretočimo v globljo posodo, vzamemo kokosovo maso iz hladilnika in jo narežemo na 6-8 ploščic ter vsako posebej s pomočjo dveh vilic pomočimo v čokolado. Odlagamo jih na podlago, obdano s folijo za živila ali papirjem za peko oziroma na rešetko. Počakamo, da se obliv strdi in ploščice shranimo v hladilnik.
Bounty ploščice
Slastne Bounty ploščice brez dodanega sladkorja, zelo enostavne za pripravo. Namesto ploščic lahko pripravite kroglice, če izpustite čokolado in v kroglice vtisnete blanširane mandlje, pa dobite odličen Raffaello.
Sestavineza6-8 ploščic
  • 200 g grobe kokosove moke
  • 50-80 g sladila Sukrin Melis
  • 200 ml tekoče sladke smetane
  • 50 g masla
  • 150 g temne čokolade
  • 30 g kakavovega masla
Postopek
  1. Kokosovo moko premešamo s sladilom Sukrin Melis, sladko smetano in stopljenim maslom. Maso razporedimo na trdo podlago v obliki pravokotnika, visoko ca. 1,5 cm in shranimo v hladilnik. Pričnemo pripravljati čokoladni obliv, tako da nad parno kopeljo stopimo temno čokolado in kakavovo maslo. Pretočimo v globljo posodo, vzamemo kokosovo maso iz hladilnika in jo narežemo na 6-8 ploščic ter vsako posebej s pomočjo dveh vilic pomočimo v čokolado. Odlagamo jih na podlago, obdano s folijo za živila ali papirjem za peko oziroma na rešetko. Počakamo, da se obliv strdi in ploščice shranimo v hladilnik.
Nasveti

Comments are closed.