LCHF-njoki

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ta recept sva ustvarili s prijateljico Teo Maherl, soavtorico knjige z LCHF-recepti Bemumast 3: Imate jajca? Najini prvi poskusi priprave njokov so bili ‒ milo rečeno ‒ katastrofalni. Prva težava je bila, kako doseči, da med kuhanjem ne razpadejo. In ko nama je to za silo uspelo, niso bili dobrega okusa. Skoraj sva že obupali, potem pa nama je uspelo pripraviti tako odlične njoke, da so bili na jedilniku kar nekaj naslednjih dni.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF-njoki
Sestavineza 4 osebe
Postopek
  1. Jajca penasto umešamo.
  2. Dodamo nariban parmezan, kokosovo moko in nekaj ščepcev soli ter na koncu še indijski trpotec. Masa mora biti takšna, da jo lahko oblikujemo z rokami, a ne pretrda.
  3. Iz mase oblikujemo več majhnih valjev s premerom 2 cm.
  4. Valje prekrijemo s prozorno folijo za živila in vsaj za 1 uro shranimo v hladilnik, da postanejo kompaktni, nato jih narežemo na 2 cm široke kose.
  5. Njoke stresemo v vrelo osoljeno vodo in jih kuhamo približno 4 minute.
  6. Nato jih s penovko vzamemo iz vode in položimo na papirnato brisačo, da se odcedijo.
  7. Njoke po želji popražimo na maslu in postrežemo s poljubno omako.
Nasveti
  • Midve sva uporabili že nariban parmezan.
  • Če je masa presuha, ji dodajte malo vode in še enkrat pregnetite z mokrimi rokami.
  • Njoke lahko uporabite na enak način, kot bi uporabili navadne krompirjeve njoke.
  • Lahko naredite sladko različico, tako da kuhane njoke popražite na maslu skupaj z žlico ali dvema sladila Sukrin Gold, po želji dodajte cimet.
  • Namesto njokov lahko naredite svaljke, ki jih popražite na maslu skupaj z nekaj žlicami grobo mletih mandljev (tako ustvarite učinek drobtin) in jih ponudite kot prilogo k mesu.
LCHF-njoki
Ta recept sva ustvarili s prijateljico Teo Maherl, soavtorico knjige z LCHF-recepti Bemumast 3: Imate jajca? Najini prvi poskusi priprave njokov so bili ‒ milo rečeno ‒ katastrofalni. Prva težava je bila, kako doseči, da med kuhanjem ne razpadejo. In ko nama je to za silo uspelo, niso bili dobrega okusa. Skoraj sva že obupali, potem pa nama je uspelo pripraviti tako odlične njoke, da so bili na jedilniku kar nekaj naslednjih dni. Avtor:Staša Grom
Sestavineza 4 osebe
Postopek
  1. Jajca penasto umešamo.
  2. Dodamo nariban parmezan, kokosovo moko in nekaj ščepcev soli ter na koncu še indijski trpotec. Masa mora biti takšna, da jo lahko oblikujemo z rokami, a ne pretrda.
  3. Iz mase oblikujemo več majhnih valjev s premerom 2 cm.
  4. Valje prekrijemo s prozorno folijo za živila in vsaj za 1 uro shranimo v hladilnik, da postanejo kompaktni, nato jih narežemo na 2 cm široke kose.
  5. Njoke stresemo v vrelo osoljeno vodo in jih kuhamo približno 4 minute.
  6. Nato jih s penovko vzamemo iz vode in položimo na papirnato brisačo, da se odcedijo.
  7. Njoke po želji popražimo na maslu in postrežemo s poljubno omako.
Nasveti
  • Midve sva uporabili že nariban parmezan.
  • Če je masa presuha, ji dodajte malo vode in še enkrat pregnetite z mokrimi rokami.
  • Njoke lahko uporabite na enak način, kot bi uporabili navadne krompirjeve njoke.
  • Lahko naredite sladko različico, tako da kuhane njoke popražite na maslu skupaj z žlico ali dvema sladila Sukrin Gold, po želji dodajte cimet.
  • Namesto njokov lahko naredite svaljke, ki jih popražite na maslu skupaj z nekaj žlicami grobo mletih mandljev (tako ustvarite učinek drobtin) in jih ponudite kot prilogo k mesu.

Komentiraj