LCHF-njoki

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Se prehranjujete brez moke in nasploh s čim manj ogljikovimi hidrati? Potem morate poskusiti ta odličen in zelo enostaven recept za LCHF-njoke. So brez žitne moke, brez glutena in brez krompirja ter primerni za prehrano LCHF. Njoke lahko pripravite že en dan prej, lahko jih tudi zamrznete.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF-njoki
Sestavineza 4 osebe
Postopek
  1. Jajca skupaj s kremnim sirom penasto umešamo.
  2. Dodamo nariban parmezan, sezamovo moko, indijski trpotec kokosovo moko in sol ter zgnetemo v kroglo. Masa mora biti takšna, da jo lahko oblikujemo z rokami, a ne pretrda.
  3. Maso shranimo za najmanj 1 uro v hladilnik, nato jo razdelimo na 8 delov in iz vsakega z dlani zvaljamo dolg valj s premerom ca. 1,5 cm.
  4. Valje z ostrim nožem diagonalno razrežemo na njoke.
  5. Zavremo osoljeno vodo, vanjo položimo njoke in zmanjšamo temperaturo, tako da voda še vedno rahlo vre.
  6. Njoke kuhamo 5 minut, nato jih s penovko vzamemo iz vode in odcedimo.
  7. Po želji jih lahko pred postrežbo popečemo na maslu. Postrežemo jih s poljubno omako.
Nasveti
  • Uporabila sem že nariban parmezan.
  • Če je masa presuha, ji dodajte malo vode in še enkrat pregnetite z mokrimi rokami.
  • Njoke lahko uporabite na enak način, kot bi uporabili navadne krompirjeve njoke.
  • Namesto njokov lahko naredite svaljke, ki jih popražite na maslu skupaj z nekaj žlicami grobo mletih mandljev (tako ustvarite učinek drobtin) in jih ponudite kot prilogo k mesu.
LCHF-njoki
Se prehranjujete brez moke in nasploh s čim manj ogljikovimi hidrati? Potem morate poskusiti ta odličen in zelo enostaven recept za LCHF-njoke. So brez žitne moke, brez glutena in brez krompirja ter primerni za prehrano LCHF. Njoke lahko pripravite že en dan prej, lahko jih tudi zamrznete.Avtor:Staša Grom
Sestavineza 4 osebe
Postopek
  1. Jajca skupaj s kremnim sirom penasto umešamo.
  2. Dodamo nariban parmezan, sezamovo moko, indijski trpotec kokosovo moko in sol ter zgnetemo v kroglo. Masa mora biti takšna, da jo lahko oblikujemo z rokami, a ne pretrda.
  3. Maso shranimo za najmanj 1 uro v hladilnik, nato jo razdelimo na 8 delov in iz vsakega z dlani zvaljamo dolg valj s premerom ca. 1,5 cm.
  4. Valje z ostrim nožem diagonalno razrežemo na njoke.
  5. Zavremo osoljeno vodo, vanjo položimo njoke in zmanjšamo temperaturo, tako da voda še vedno rahlo vre.
  6. Njoke kuhamo 5 minut, nato jih s penovko vzamemo iz vode in odcedimo.
  7. Po želji jih lahko pred postrežbo popečemo na maslu. Postrežemo jih s poljubno omako.
Nasveti
  • Uporabila sem že nariban parmezan.
  • Če je masa presuha, ji dodajte malo vode in še enkrat pregnetite z mokrimi rokami.
  • Njoke lahko uporabite na enak način, kot bi uporabili navadne krompirjeve njoke.
  • Namesto njokov lahko naredite svaljke, ki jih popražite na maslu skupaj z nekaj žlicami grobo mletih mandljev (tako ustvarite učinek drobtin) in jih ponudite kot prilogo k mesu.

Comments are closed.