LCHF špinačni njoki

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Namesto navadnih LCHF-njokov za spremembo pripravite špinačne. So brez pšenične moke, brez krompirja, skratka odlična priloga za ljubitelje prehrane LCHF. Njoke lahko pripravite že en dan prej, lahko jih tudi zamrznete.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF špinačni njoki
Sestavineza 3-4 osebe
Postopek
  1. Špinačo operemo, stresemo v vrelo vodo in kuhamo 2 minuti. Nato jo preložimo v posodo s hladno vodo, ki so si jo pripravili že vnaprej (da v listih ustavimo proces kuhanja).
  2. Ohlajeno špinačo dobro ožamemo in zmiksamo ali zelo drobno sesekljamo.
  3. Jajca skupaj s kremnim sirom penasto umešamo.
  4. Mešanici dodamo špinačo, nariban parmezan, sezamovo moko, indijski trpotec, kokosovo moko in sol ter zgnetemo v kroglo. Masa mora biti takšna, da jo lahko oblikujemo z rokami, a ne pretrda.
  5. Maso shranimo za najmanj 1 uro v hladilnik, nato jo razdelimo na 8 delov in iz vsakega z dlani zvaljamo dolg valj s premerom ca. 1,5 cm.
  6. Valje z ostrim nožem diagonalno razrežemo na njoke.
  7. Zavremo osoljeno vodo, vanjo položimo njoke in zmanjšamo temperaturo, tako da voda še vedno rahlo vre.
  8. Njoke kuhamo 5 minut, nato jih s penovko vzamemo iz vode in odcedimo.
  9. Po želji jih lahko pred postrežbo popečemo na maslu. Postrežemo jih s poljubno omako.
Nasveti
  • Uporabila sem že nariban parmezan.
  • Če je masa presuha, ji dodajte malo vode in še enkrat pregnetite z mokrimi rokami.
  • Njoke lahko uporabite na enak način, kot bi uporabili navadne krompirjeve njoke.
  • Namesto njokov lahko naredite svaljke, ki jih popražite na maslu skupaj z nekaj žlicami grobo mletih mandljev (tako ustvarite učinek drobtin) in jih ponudite kot prilogo k mesu.
LCHF špinačni njoki
Namesto navadnih LCHF-njokov za spremembo pripravite špinačne. So brez pšenične moke, brez krompirja, skratka odlična priloga za ljubitelje prehrane LCHF. Njoke lahko pripravite že en dan prej, lahko jih tudi zamrznete.Avtor:Staša Grom
Sestavineza 3-4 osebe
Postopek
  1. Špinačo operemo, stresemo v vrelo vodo in kuhamo 2 minuti. Nato jo preložimo v posodo s hladno vodo, ki so si jo pripravili že vnaprej (da v listih ustavimo proces kuhanja).
  2. Ohlajeno špinačo dobro ožamemo in zmiksamo ali zelo drobno sesekljamo.
  3. Jajca skupaj s kremnim sirom penasto umešamo.
  4. Mešanici dodamo špinačo, nariban parmezan, sezamovo moko, indijski trpotec, kokosovo moko in sol ter zgnetemo v kroglo. Masa mora biti takšna, da jo lahko oblikujemo z rokami, a ne pretrda.
  5. Maso shranimo za najmanj 1 uro v hladilnik, nato jo razdelimo na 8 delov in iz vsakega z dlani zvaljamo dolg valj s premerom ca. 1,5 cm.
  6. Valje z ostrim nožem diagonalno razrežemo na njoke.
  7. Zavremo osoljeno vodo, vanjo položimo njoke in zmanjšamo temperaturo, tako da voda še vedno rahlo vre.
  8. Njoke kuhamo 5 minut, nato jih s penovko vzamemo iz vode in odcedimo.
  9. Po želji jih lahko pred postrežbo popečemo na maslu. Postrežemo jih s poljubno omako.
Nasveti
  • Uporabila sem že nariban parmezan.
  • Če je masa presuha, ji dodajte malo vode in še enkrat pregnetite z mokrimi rokami.
  • Njoke lahko uporabite na enak način, kot bi uporabili navadne krompirjeve njoke.
  • Namesto njokov lahko naredite svaljke, ki jih popražite na maslu skupaj z nekaj žlicami grobo mletih mandljev (tako ustvarite učinek drobtin) in jih ponudite kot prilogo k mesu.

Comments are closed.