Skutine kocke z borovnicami

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Preprosto pecivo brez moke in dodanega sladkorja za ljubitelje skute. Namesto borovnic lahko uporabite poljubno sadje oziroma ga po želji izpustite.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Skutine kocke z borovnicami
Sestavineza1pekač (velikost ca. 20 x 30 cm)
  • Sestavine za testo:
  • 80 g kokosove maščobe ali navadnega masla
  • 120 g mletih mandljev
  • 1 jajce
  • 1 žlica sladila Sukrin
  • Sestavine za skutino kremo:
  • 3 jajca
  • 500 g polnomastne skute
  • 200 g grškega jogurta
  • 2 zvrhani žlici kisle smetane
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • nekaj kapljic arome vanilije
  • 1 skodelica borovnic
Postopek
  1. Sestavine za testo dobro premešamo in jih enakomerno porazdelimo v pekač, obložen s papirjem za peko (velikost ca. 20 x 30 cm). Pečico ogrejemo na 180 st. C. in testo pečemo 10 minut, nato ga ohladimo.
  2. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg, rumenjake pa z mešalnikom premešamo z ostalimi sestavinami za kremo (razen borovnic), na koncu nežno primešamo beljakov sneg. Kremo vlijemo v pekač s testom in po vrhu potresemo borovnice (če imamo zamrznjene borovnice, jih odtajamo in odcedimo tekočino, saj je pecivo že v osnovi zelo sočno). Pecivo pečemo 40 minut pri 180 st. C. Ohladimo, narežemo na kocke in postrežemo.
Nasveti

Avtor: Tea Dernovšek

Skutine kocke z borovnicami
Preprosto pecivo brez moke in dodanega sladkorja za ljubitelje skute. Namesto borovnic lahko uporabite poljubno sadje oziroma ga po želji izpustite.
Sestavineza1pekač (velikost ca. 20 x 30 cm)
  • Sestavine za testo:
  • 80 g kokosove maščobe ali navadnega masla
  • 120 g mletih mandljev
  • 1 jajce
  • 1 žlica sladila Sukrin
  • Sestavine za skutino kremo:
  • 3 jajca
  • 500 g polnomastne skute
  • 200 g grškega jogurta
  • 2 zvrhani žlici kisle smetane
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • nekaj kapljic arome vanilije
  • 1 skodelica borovnic
Postopek
  1. Sestavine za testo dobro premešamo in jih enakomerno porazdelimo v pekač, obložen s papirjem za peko (velikost ca. 20 x 30 cm). Pečico ogrejemo na 180 st. C. in testo pečemo 10 minut, nato ga ohladimo.
  2. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg, rumenjake pa z mešalnikom premešamo z ostalimi sestavinami za kremo (razen borovnic), na koncu nežno primešamo beljakov sneg. Kremo vlijemo v pekač s testom in po vrhu potresemo borovnice (če imamo zamrznjene borovnice, jih odtajamo in odcedimo tekočino, saj je pecivo že v osnovi zelo sočno). Pecivo pečemo 40 minut pri 180 st. C. Ohladimo, narežemo na kocke in postrežemo.
Nasveti

Avtor: Tea Dernovšek

Komentiraj