Skutna mousse torta

 

Odlična čokoladna torta s sadnim pridihom, ki je brez moke, brez peke, brez dodanega sladkorja! Kaj sploh še ostane, se sprašujete? Preizkusite, tega se ne da spraviti v besede. 🧡
Avtor recepta: Staša
Skutna mousse torta
Sestavine

Za dno (model premera 22-24 cm) :

Skutna krema:

  • 500 g nepasirane skute
  • 150 g kisle smetane
  • 5 žlic sladila Sukrin Icing
  • limonina lupinica
  • 2 žlici ruma
  • 1 instant želatina fix
  • 250 ml sladke smetane

Mousse:

Priprava
  • Priprava tortnega dna: orehe, mandlje in sladilo Sukrin premešamo. Maslo stopimo, dodamo nalomljeno temno čokolado in vse skupaj premešamo in razporedimo po dnu namaščenega tortnega modela. Model damo v hladilnik, da se dno strdi.
  • Vse sestavine za skutno kremo, razen sladke smetane, premešamo (želatino dodamo zadnjo). Sladko smetano stepemo posebej in jo primešamo skutni mešanici. Enakomerno razporedimo po tortnem dnu.
  • Priprava moussa: sladko smetano in vodo premešamo s praškom za čokoladni mousse, dodamo kakav in želatino ter razporedimo po skutni kremi.
  • Torto poljubno okrasimo in za nekaj ur, še bolje čez noč, shranimo v hladilnik. Dober tek!
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!