Za dno (model premera 22-24 cm) :
- 100 g sesekljanih orehov
- 100 g mletih mandljev
- 3 žlice sladila Sukrin
- 100 g masla
- 50 g temne čokolade
Skutna krema:
- 500 g nepasirane skute
- 150 g kisle smetane
- 5 žlic sladila Sukrin Icing
- limonina lupinica
- 2 žlici ruma
- 1 instant želatina fix
- 250 ml sladke smetane
Mousse:
- 1 zavojček čokoladnega moussa Sukrin
- 200 ml sladke smetane
- 50 ml vode
- 1 žlica kakava v prahu
- pol instant želatine fix
- Priprava tortnega dna: orehe, mandlje in sladilo Sukrin premešamo. Maslo stopimo, dodamo nalomljeno temno čokolado in vse skupaj premešamo in razporedimo po dnu namaščenega tortnega modela. Model damo v hladilnik, da se dno strdi.
- Vse sestavine za skutno kremo, razen sladke smetane, premešamo (želatino dodamo zadnjo). Sladko smetano stepemo posebej in jo primešamo skutni mešanici. Enakomerno razporedimo po tortnem dnu.
- Priprava moussa: sladko smetano in vodo premešamo s praškom za čokoladni mousse, dodamo kakav in želatino ter razporedimo po skutni kremi.
- Torto poljubno okrasimo in za nekaj ur, še bolje čez noč, shranimo v hladilnik. Dober tek!


