Špinača je ena izmed tiste zelenjave, ki jo obožujemo ali pa je ne prenesemo. Je odlična LCHF priloga, saj ima malo ogljikovih hidratov in kar veliko beljakovin, s sestavinami, kot sta maslo in smetana, pa dodamo še maščobe. Postrežete jo lahko z ribjim filejem ali jajci.
Avtor recepta: Staša Grom
Št. obrokov / za: 2 osebi
- 500 g špinače
- pol majhne čebule
- 1-2 stroka česna
- 20 g masla
- 100 ml sladke smetane
- sol, poper
- muškatni orešček
Špinačo operemo in v vreli vodi kuhamo nekaj minut, nato jo odcedimo, splaknemo pod mrzlo vodo in ohladimo.
V posodi stopimo maslo, popražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen, premešamo in zalijemo s sladko smetano. Temperaturo zmanjšamo na minimum.
Ohlajeno špinačo odcedimo, sesekljamo in dodamo v posodo s smetano. Premešamo in dodamo začimbe po okusu.
- Namesto špinače lahko uporabite blitvo.
- Za bolj kremno špinačo ji lahko na koncu dodate 1 žlico kisle smetane.
- Po želji lahko dodate na kocke narezano slanino (dodajte jo zatem, ko ste malenkost popražili čebulo).