Slastna špinača

 

Špinača je ena izmed tiste zelenjave, ki jo obožujemo ali pa je ne prenesemo. Je odlična LCHF priloga, saj ima malo ogljikovih hidratov in kar veliko beljakovin, s sestavinami, kot sta maslo in smetana, pa dodamo še maščobe. Postrežete jo lahko z ribjim filejem ali jajci.
Avtor recepta: Staša Grom
Slastna špinača
Št. obrokov / za: 2 osebi
Sestavine
  • 500 g špinače
  • pol majhne čebule
  • 1-2 stroka česna
  • 20 g masla
  • 100 ml sladke smetane
  • sol, poper
  • muškatni orešček
Priprava
  • Špinačo operemo in v vreli vodi kuhamo nekaj minut, nato jo odcedimo, splaknemo pod mrzlo vodo in ohladimo.
  • V posodi stopimo maslo, popražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen, premešamo in zalijemo s sladko smetano. Temperaturo zmanjšamo na minimum.
  • Ohlajeno špinačo odcedimo, sesekljamo in dodamo v posodo s smetano. Premešamo in dodamo začimbe po okusu.
Napotki
  • Namesto špinače lahko uporabite blitvo.
  • Za bolj kremno špinačo ji lahko na koncu dodate 1 žlico kisle smetane.
  • Po želji lahko dodate na kocke narezano slanino (dodajte jo zatem, ko ste malenkost popražili čebulo).
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!