Snickerdoodle piškoti

 

Enim bolj, drugim pa manj znani Snickerdoodle piškoti so piškoti z velikooo sladkorja in cimeta. Med Američani so v predbožičnem času zelo priljubljeni, v zadnjem času pa osvajajo tudi slovenske kuhinje. In zakaj ne bi naredili takih brez moke in dodanega sladkorja, ki so vseeno zelo sladki in s polnim okusom po cimetu?
Avtor recepta: Matej Mejak
Snickerdoodle piškoti
Sestavine

Sestavine za piškote:

Sestavine za posip:

Priprava
  • Vse sestavine za piškote damo v posodo in mešamo, dokler ne dobimo zelo kompaktnega testa. Testo pustimo počivati deset minut, nato z roko oblikujemo kroglice, težke 15 g, ki jih povaljamo v mešanici sladila Sukrin in cimeta.
  • Kroglice postavimo na pladenj, obložen s papirjem za peko, ter jih na tanko sploščimo z dnom kozarca ali z drugo ravno podlago. Pečemo jih 8 do 9 minut v predhodno segreti pečici pri 180 ˚C.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!