Sočni LCHF mafini

 

So ti všeč mafini? Z malce spretnosti jih lahko lepo dekoriraš, tako da bodo v znamenju valentinovega. Mase je za 12 mafinov.
Avtor recepta: Uroš Sobočan, danger-men-cooking-lchf.blogspot.si
Sočni LCHF mafini
Sestavine

Suhe sestavine:

Mokre sestavine:

  • 3 jajca
  • 30 g raztopljenega masla
  • 250 g pasirane skute
  • zamrznjene maline - ca. 3 maline na 1 mafin
  • voda po potrebi

Dekoracija:

  • stepena sladka smetana
  • 1 čajna žlica sladila Sukrin Icing
  • burbonska vanilja v prahu
Priprava
  • Najprej med sabo premešamo suhe sestavine, nato premešamo še mokre sestavine. Mokri masi med mešanjem počasi dodamo suho. Dobro premešamo. Če je masa pregosta, dodamo nekoliko vode. Ne pretiravajmo s količino, saj bodo drugače mafini preveč mokri. Masa mora biti kompaktna.
  • Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki in jih do polovice nadevamo z maso. V vsakega damo tri maline in nato pekač do vrha nadevamo z maso. Pečemo pri 200 ˙C približno 30 minut oziroma tako dolgo, da robovi mafinov postanejo zlato-rjave barve. Mafine vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladijo.
  • Pred postrežbo jih dekoriramo s stepeno sladko smetano, ki smo ji primešali sladilo Sukrin Icing in burbonsko vaniljo. Mini srčke naredimo iz marcipana po TEM receptu, s tem da masi primešamo malo arome maline (Etol).
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!