Suhe sestavine:
- 120 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
- 80 g razmaščene kokosove moke Sukrin
- 1 zvrhana žlica indijskega trpotca
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 2 žlici s sladila Sukrin Icing
Mokre sestavine:
- 3 jajca
- 30 g raztopljenega masla
- 250 g pasirane skute
- zamrznjene maline - ca. 3 maline na 1 mafin
- voda po potrebi
Dekoracija:
- stepena sladka smetana
- 1 čajna žlica sladila Sukrin Icing
- burbonska vanilja v prahu
- Najprej med sabo premešamo suhe sestavine, nato premešamo še mokre sestavine. Mokri masi med mešanjem počasi dodamo suho. Dobro premešamo. Če je masa pregosta, dodamo nekoliko vode. Ne pretiravajmo s količino, saj bodo drugače mafini preveč mokri. Masa mora biti kompaktna.
- Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki in jih do polovice nadevamo z maso. V vsakega damo tri maline in nato pekač do vrha nadevamo z maso. Pečemo pri 200 ˙C približno 30 minut oziroma tako dolgo, da robovi mafinov postanejo zlato-rjave barve. Mafine vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladijo.
- Pred postrežbo jih dekoriramo s stepeno sladko smetano, ki smo ji primešali sladilo Sukrin Icing in burbonsko vaniljo. Mini srčke naredimo iz marcipana po TEM receptu, s tem da masi primešamo malo arome maline (Etol).


