Sestavine za biskvit (pekač ca. 24x30 cm)
- 4 jajca
- 125 g mascarpona
- 100 g temne čokolade (85 % kakava)
- 100 g sladila Sukrin
- 150 g mletih orehov
- pol žličke pecilnega praška
- 1 ščepec soli
- sladka smetana za navlažitev biskvita
Sestavine za kremo
- 500 ml sladke smetane
- 150 g temne čokolade (85 % kakava)
Sestavine za dekoracijo
- nekaj žlic olupljenih mandljev
- košček marcipana brez dodanega sladkorja Sukrin
- Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo mascarpone ter stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Nato z lopatico previdno umešamo beljakov sneg in na koncu še mlete orehe s pecilnim praškom in soljo.
- Pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko. Maso razporedimo v pekač in pečemo 30 minut pri 180 °C. Ohladimo.
- Kremo pripravimo tako, da sladko smetano segrejemo skoraj do vretja, odstavimo in vanjo nalomimo temno čokolado. Premešamo, prelijemo v posodo za stepanje in postavimo vsaj za 4 ure v hladilnik, še bolje čez noč.
- Biskvitu odstranimo papir za peko in ga na sredini navpično prerežemo, tako da dobimo dva manjša pravokotnika. S pomočjo kartona iz obeh polovic biskvita izrežemo obliko krste, preostanek biskvita pa shranimo.
- Z mešalnikom na metlice tako dolgo stepamo čokoladno smetano, da naraste.
- Na podstavek položimo en izrezan biskvit, ga namočimo s sladko smetano in nanj obilno nanesemo čokoladno smetano. Prekrijemo z drugim biskvitom in celotno torto premažemo s preostankom kreme. Kremo s pomočjo noža čim bolj poravnamo in pri tem ohranjamo linije krste.
- Robove krste okrasimo z mandlji in po želji z marcipanom Sukrin. Torto shranimo vsaj za 4 ure v hladilnik, še bolje čez noč. Pred postrežbo okoli torte nadrobimo malo preostalega biskvita.


