LCHF valentinov čokoladni srček

 

Valentinov čokoladni srček je zelo preprosta tortica brez moke in dodanega sladkorja, primerna za ljubitelje prehrane LCHF. Namesto Sukrin mandljeve moke lahko uporabite 150 g mletih mandljev. Namesto čokoladnega obliva lahko tortico potresete s sladilom Sukrin Icing, nadomestilom sladkorja v prahu brez kJ/kcal.
Sestavine
Priprava
  • Z električnim mešalnikom stepemo zmehčano maslo, da nastane penasta zmes. Posebej penasto umešamo rumenjake in sladilo Sukrin ter jih dodamo k maslu. Nato dodamo stopljeno temno čokolado in mandljeve lističe ter vse skupaj premešamo, da nastane gladka zmes. Na koncu previdno z metlico primešamo čvrsto stepen beljakov sneg. Maso zlijemo v model v obliki srčka in pečemo približno 30 minut pri 160 st. C.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!