Čokoladno-marelična torta po okusu spominja na Sacher torto, a je bolj rahla, saj ima na vrhu kremo iz sladke smetane in temne čokolade. Čokoladni biskvit lahko naredite tudi po tem receptu, vendar količino sestavin povečajte za polovico.
Biskvit pripravimo po navodilih na embalaži mešanice Sukrin Chocolate Cake Mix. Pečen in ohlajen biskvit enkrat prerežemo. Prvi oblat vrnemo v tortni model, ga navlažimo z mlekom ali razredčeno tekočo smetano in premažemo z marmelado. Nanj položimo drugi oblat, ki ga prav tako navlažimo in premažemo z marmelado.
Čokoladno kremo pripravimo tako, da sladko smetano zlijemo v posodo, segrejemo in vanjo nalomimo temno čokolado. Mešamo na srednji temperaturi, dokler se čokolada ne stopi. Čokoladno smetano dobro ohladimo v hladilniku (najbolje čez noč) in jo, ko je zares hladna, stepemo z mešalnikom za smetano v gosto kremo.
Torto premažemo s čokoladno-smetanovo kremo in potresemo s sesekljano temno čokolado. Pred postrežbo jo okrasimo s stepeno sladko smetano.