Zamrznjen jogurt

 

Pred kratkim sem kupila aparat za sladoled in prvi recept, ki sem ga preizkusila, je bil zamrznjen jogurt (frozen yogurt). Recept je tako preprost, da pravzaprav ni kaj za napisati, a vseeno ga objavljam, saj ste me nekateri zanj spraševali. Uporabila sem grški jogurt, ki ima manj sladkorja in več maščobe. Dodala sem mu sladilo Sukrin Icing, ki ga lahko po želji tudi izpustite. Zamrznjen jogurt je primeren za vse, ki se izogibajo sladkorju in za ljubitelje LCHF-prehrane.
Zamrznjen jogurt
Št. obrokov / za: 2 porcije
Sestavine
  • 500 g polnomastnega grškega jogurta
  • 2 žlici sladila Sukrin Icing
  • sok pol limone
  • poljubno jagodičevje
Priprava
  • Vse sestavine premešamo in damo v aparat za sladoled. Če ga nimamo, maso vlijemo v plitvo posodo, damo v zamrzovalnik in vsake pol ure premešamo, dokler ne zamrzne. Zamrznjen jogurt postrežemo s svežim ali segretim jagodičevjem in po želji potresemo s sladilom Sukrin Gold.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!