Kategorije

Facebook objave

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Gasper Grom - Low Carb Coach nekaj fehtari palačinke ... Sem mu rekla, da če ta slika dobi več kot 100 všečkov, jih dobi. 😂👍😃 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Čokoladna panna cotta

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
  • 500 ml sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok ali pol žličke vanilje v prahu
  • 3 listi želatine
  • 50-100 g temne čokolade
Priprava:
  1. Smetano, v katero smo dali vzdolžno prerezan vaniljev strok ali vaniljo v prahu, segrejemo, pri čemer pazimo, da ne zavre. Kuhamo nekaj minut ter primešamo sladilo Sukrin Melis in želatino, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Nato primešamo še sesekljano temno čokolado. Kremo natočimo v srednje velik (premer ca. 15 cm) plastični ali silikonski model (jaz sem uporabila kar plastično posodico za shranjevanje) ali v posodice za puding. Za nekaj ur (najbolje čez noč) damo v hladilnik, da se strdi. Postrežemo s stepeno sladko smetano.
Panna cotta je odlična tudi brez dodanega sladkorja, ki ga lahko nadomestite z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin Melis. Tokrat sem za spremembo naredila čokoladno različico v obliki mini torte. Izberite temno čokolado s čim manj sladkorja, količino pa prilagodite svojemu okusu (100 g naredi že kar precej močan okus).
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladna panna cotta
Sestavine za
  • 500 ml sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok ali pol žličke vanilje v prahu
  • 3 listi želatine
  • 50-100 g temne čokolade
Postopek
  1. Smetano, v katero smo dali vzdolžno prerezan vaniljev strok ali vaniljo v prahu, segrejemo, pri čemer pazimo, da ne zavre. Kuhamo nekaj minut ter primešamo sladilo Sukrin Melis in želatino, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Nato primešamo še sesekljano temno čokolado. Kremo natočimo v srednje velik (premer ca. 15 cm) plastični ali silikonski model (jaz sem uporabila kar plastično posodico za shranjevanje) ali v posodice za puding. Za nekaj ur (najbolje čez noč) damo v hladilnik, da se strdi. Postrežemo s stepeno sladko smetano.

Komentarji

  na “Čokoladna panna cotta

Dodaj odgovor