Kategorije

Facebook objave

Sir z žara na zelenjavi. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Dno za pito brez moke in sladkorja

Dodaj v priljubjene
Sestavine za1dno za pite
  • 200 g praženih lešnikov
  • 50 g masla
  • 1 jajce
Priprava:
  1. V multipraktik damo vse sestavine in pri najvišji hitrosti mešamo toliko časa, da se testo oblikuje v gmoto, ki se med miksanjem svaljka po steni multipraktika. Testo oblikujemo v kroglo, ki jo vsaj za pol ure shranimo v hladilnik. Testo razporedimo po namaščenem pekaču za pito in pečemo 10-12 minut pri 175 st. C (če pečemo brez nadeva) oziroma 30-40 minut (če pečemo z nadevom).
Čeprav marsikdo misli, da je dno za pito brez žitne moke in sladkorja pravi izziv, je v resnici zelo preprosto. Trik je v tem, da je sestavine treba dobro premešati v multipraktiku, da se zares dobro povežejo.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Dno za pito brez moke in sladkorja
Sestavine za1dno za pite
  • 200 g praženih lešnikov
  • 50 g masla
  • 1 jajce
Postopek
  1. V multipraktik damo vse sestavine in pri najvišji hitrosti mešamo toliko časa, da se testo oblikuje v gmoto, ki se med miksanjem svaljka po steni multipraktika. Testo oblikujemo v kroglo, ki jo vsaj za pol ure shranimo v hladilnik. Testo razporedimo po namaščenem pekaču za pito in pečemo 10-12 minut pri 175 st. C (če pečemo brez nadeva) oziroma 30-40 minut (če pečemo z nadevom).

Komentarji

  na “Dno za pito brez moke in sladkorja

Dodaj odgovor