Marcipanove kroglice

Kategorije

O podjetju

Maksimum d.o.o.
Parmova 51
1000 Ljubljana
Tel: 01 43 66 024
Fax: 01 43 66 023
orders@maxximum-shop.com
www.maxximumshop.si
Davčna številka
SI93644396
Matična številka
1974408
Podjetje Maksimum d.o.o. je član Trgovinske zbornice Slovenije.

 

O varovanju zasebnosti

Natisni recept
Če ste ljubitelj marcipana, vas bodo kroglice iz marcipana, oblite s čokolado, zagotovo navdušile. Njihova priprava je hitra in enostavna, okus pa naravnost fantastičen.
Avtor:Uroš Sobočan
Oceni:
Marcipanove kroglice
Sestavine
  • Sestavine za kroglice:
  • 90 g EKO Sukrin mandljeve moke
  • 60 g sladila Sukrin Melis
  • 2 beljaka
  • Sestavine za čokoladni obliv:
  • 30 g masla
  • 3 žličke kakava v prahu
  • 1 žlička sladila Sukrin Melis
Postopek
  1. Vse sestavine za kroglice zgnetemo v kroglo, ki jo pustimo počivati v hladilniku vsaj petnajst minut.
  2. Medtem pri srednji temperaturi stopimo maslo, mu dodamo kakav in sladilo Sukrin Melis ter dobro premešamo. Obliv pustimo stati nekaj minut, da se ohladi in nekoliko zgosti.
  3. Iz marcipanove mase oblikujemo kroglice, jih namočimo v pripravljenem oblivu, preložimo na rešetko in pustimo, da se obliv strdi. Če nam obliv ostane, ga lahko prelijemo v modelček za pralineje in postavimo v hladilnik, da se strdi, in dobili smo slastne čokoladne pralineje.
Marcipanove kroglice
Če ste ljubitelj marcipana, vas bodo kroglice iz marcipana, oblite s čokolado, zagotovo navdušile. Njihova priprava je hitra in enostavna, okus pa naravnost fantastičen.Avtor:Uroš Sobočan
Sestavine
  • Sestavine za kroglice:
  • 90 g EKO Sukrin mandljeve moke
  • 60 g sladila Sukrin Melis
  • 2 beljaka
  • Sestavine za čokoladni obliv:
  • 30 g masla
  • 3 žličke kakava v prahu
  • 1 žlička sladila Sukrin Melis
Postopek
  1. Vse sestavine za kroglice zgnetemo v kroglo, ki jo pustimo počivati v hladilniku vsaj petnajst minut.
  2. Medtem pri srednji temperaturi stopimo maslo, mu dodamo kakav in sladilo Sukrin Melis ter dobro premešamo. Obliv pustimo stati nekaj minut, da se ohladi in nekoliko zgosti.
  3. Iz marcipanove mase oblikujemo kroglice, jih namočimo v pripravljenem oblivu, preložimo na rešetko in pustimo, da se obliv strdi. Če nam obliv ostane, ga lahko prelijemo v modelček za pralineje in postavimo v hladilnik, da se strdi, in dobili smo slastne čokoladne pralineje.
Nasveti

Comments are closed.