Dno za pito brez moke in sladkorja

 

Čeprav marsikdo misli, da je dno za pito brez žitne moke in sladkorja pravi izziv, je v resnici zelo preprosto. Trik je v tem, da je sestavine treba dobro premešati v multipraktiku, da se zares dobro povežejo.
Dno za pito brez moke in sladkorja
Št. obrokov / za: 1 dno za pite
Sestavine
  • 200 g praženih lešnikov
  • 50 g masla
  • 1 jajce
Priprava
  • V multipraktik damo vse sestavine in pri najvišji hitrosti mešamo toliko časa, da se testo oblikuje v gmoto, ki se med miksanjem svaljka po steni multipraktika. Testo oblikujemo v kroglo, ki jo vsaj za pol ure shranimo v hladilnik. Testo razporedimo po namaščenem pekaču za pito in pečemo 10-12 minut pri 175 st. C (če pečemo brez nadeva) oziroma 30-40 minut (če pečemo z nadevom).
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!