Sestavine za dno:
- 200 g blanširanih mletih mandljev
- 50 g kokosove moke
- 100 g masla
- 3 manjša jajca
Sestavine za orehov nadev:
- 300 g mletih orehov
- 2 beljaka
- 250 ml sladke smetane
- 2 žlici sladila Sukrin Gold
Sestavine za kremni nadev:
- 250 g mascarpona
- 250 ml sladke smetane
- 3 žličke cejlonskega cimeta
- 2 žlici sladila Sukrin Gold
Dodatno:
- lističi mandljev
- 1 vrečka preliva za torte
- 1 žlička cimeta
- Najprej pripravimo dno. Vse sestavine dobro premešamo in damo za najmanj pol ure v hladilnik. Nato testo razporedimo po namaščenem pekaču za pito.
- Nato se lotimo orehovega nadeva. Vse sestavine dobro premešamo in razporedimo po testu. Pito pečemo pri 175 st. C. ca 30 minut in ohladimo.
- Na koncu naredimo še kremni nadev. Najprej stepemo sladko smetano, nato dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. Na ohlajeno pito damo kremni nadev in posujemo z mandlji v lističih. Preliv za torte pripravimo po navodilih, le da namesto sladkorja uporabimo sladilo Sukrin Gold ter dodamo žličko cimeta. Rahlo ohlajen preliv prelijemo čez torto.


