- 500 ml sladke smetane
- 1 vaniljev strok ali vaniljeva aroma
- 4 veliki rumenjaki
- 2-4 žlice sladila Sukrin
- 2-3 žličke sladila Sukrin - za posip
Ostalo
- 4 keramični lončki
- Smetano pretočimo v posodo in skupaj z na pol prerezanim vaniljevim strokom ali vaniljevo aromo pri srednji temperaturi segrevamo 15 minut. Pazimo, da smetana ne zavre. Odstavimo in pustimo počivati 15 minut, nato odstranimo strok.
- Rumenjake pet minut stepamo z mešalnikom za smetano, vmes dodajamo sladilo Sukrin. Polovico segrete smetane počasi vlijemo k jajčni mešanici in dobro stepemo, nato celotno maso zlijemo k preostali smetani in dobro premešamo.
- Mešanico prelijemo v keramične lončke in jih postavimo v večji pekač. V pekač vlijemo vročo vodo (do 3/4 lončkov) in jih pri 150 st. C pečemo 35-40minut. Ko jih vzamemo iz pečice, je zmes še nekoliko tekoča). Pustimo, da se ohladijo, lahko tudi shranimo čez noč v hladilnik. Pred postrežbo jih eno uro pustimo na sobni temperaturi, nato potrosimo s sladilom Sukrin in s kuhinjskim gorilnikom flambiramo, dokler se sladilo Sukrin ne stopi in obarva rjavo.


