- 200 g mletih mandljev
- 30 g Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 50 g masla
- 500 g kremnega sira
- 200 g polnomastne kisle smetane
- 4 jajca
- 4-5 žlic naravnega sladila brez kalorij Sukrin
- pol žličke mlete vanilje
- skodelica malin
- košček masla za premaz pekača
- Začnemo s pripravo dna. Mlete mandlje, razmaščeno mandljevo moko in zmehčano maslo dobro premešamo in oblikujemo v kepo. Shranimo v hladilnik in pričnemo pripravljati kremo. Kremni sir premešamo z mešalnikom za stepanje smetane, dodamo kislo smetano, sladilo Sukrin, jajca in vaniljo.
- Pekač (premer ca. 20-22 cm) namastimo z maslom in v njem enakomerno razporedimo testo (pomagamo si z žlico in dlanmi). Testo na več mestih prebodemo z vilicami, da preprečimo dvigovanje med peko. Nato v pekač vlijemo kremo in pečemo pri 185 st. C 45 minut. Pečeno pito ohladimo, prelijemo s segretimi malinami (po želji jim lahko dodamo sladilo Sukrin) in za nekaj ur shranimo v hladilnik.


