- 200 g zamrznjenih ali svežih malin
- 250 ml tekoče sladke smetane
- 3 žlice sladila Sukrin Icing
- 1 vaniljev strok
- 3 listi želatine
- poljubna dekoracija
- Maline damo v kozico in jih pričnemo segrevati. Dodamo jim sladilo Sukrin Icing, premešamo in segrevamo, dokler ne postanejo tekoče. Odstavimo, malo ohladimo in jih zmiksamo do stopnje, ko je masa popolnoma gladka. Malinovo maso pretočimo v merilno posodo, mora je biti ca. 200 ml, če je je več, bomo uporabili manj smetane, sicer pa več – skupne mase mora biti 450 ml.
- Sladko smetano s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja in kuhamo nekaj minut. Odstavimo in dodamo želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Nato primešamo malinovo maso.
- Maso pretočimo v dva ali tri lončke za puding/panakoto, ki smo jih prej splaknili s hladno vodo. Panakote vsaj za štiri ure postavimo v hladilnik. Pred postrežbo lončke za nekaj sekund pomočimo v vročo vodo, da panakoto lažje stresemo na krožnik. Po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in malinami.


