Torta malina

 

Pred vami je recept za osvežilno tortico z malinovo kremo. Posebej me je navdušil biskvit, za katerega nihče ne bo ugotovil, da je brez moke in dodanega sladkorja. Ponavadi biskvit delam kar z mletimi mandlji, a razmaščena mandljeva moka Sukrin je vseeno bolj podobna navadni moki in tako nastane zares odličen biskvit, ki je po okusu in videzu popolnoma enak navadnemu.
Torta malina
Sestavine

Biskvit:

Krema

  • 500 g maskarpone sira
  • 500 g grškega jogurta
  • 5 žlic sladila Sukrin Icing
  • 250 g malin
  • 1 vrečka želatine fix

Dekoracija:

  • poljubno jagodičevje
Priprava
  • Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake premešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo stopljeno maslo. Vmešamo sneg in na koncu še mandljevo moko s pecilnim praškom. Pečemo ca. 20 minut pri 175 °C v tortnem modelu s premerom 24-26 cm, obloženem s papirjem za peko.
  • Mascarpone in grški jogurt damo na sobno temperaturo za nekaj časa, nato ju premešamo s sladilom Sukrin Icing in zmiksanimi malinami. Na koncu vmešamo želatino fix.
  • Ohlajenemu biskvitu odstranimo papir za peko, očistimo obod od modela in biskvit vrnemo v model. Biskvit namočimo z mešanico sladke smetane, vode in sladila Sukrin Icing. Dodamo kremo, jo poravnamo in za nekaj ur, še bolje čez noč, shranimo v hladilnik. Poljubno okrasimo.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!