Že nekaj časa sem nameravala preizkusiti spiralni rezalnik za zelenjavo in končno sem si ga omislila. Z njim sem naredila bučkine špagete, ki so me navdušili. Res odlično nadomestilo špagetov iz moke za vse, ki se prehranjujejo po načelih LCHF.
Avtor recepta: Staša Grom
Št. obrokov / za: 3 osebe
- 2 večji bučki
- 500 g mlete govedine
- 400 g omake iz pelatov
- 100 ml rdečega vina
- 1 velika čebula
- nekaj strokov česna
- sol
- poper
- bazilika ali druge mediteranske začimbe
- košček kokosove maščobe
- kisla smetana ali parmezan po želji
Bučkama odrežemo konca in ju s spiralnim rezalnikom narežemo v špagete. Solimo in pustimo stati 15 minut.
Vmes pričnemo s pripravo raguja. Čebulo sesekljamo in popražimo v ponvi s kokosovo maščobo. Dodamo meso in popečemo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo z omako iz pelatov in vinom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 30 minut.
Bučkine špagete močno ožamemo in razporedimo na krožnike. Prelijemo jih z omako in postrežemo z žlico kisle smetane ali s parmezanom.