Bučkini špageti z ragu omako

 

Že nekaj časa sem nameravala preizkusiti spiralni rezalnik za zelenjavo in končno sem si ga omislila. Z njim sem naredila bučkine špagete, ki so me navdušili. Res odlično nadomestilo špagetov iz moke za vse, ki se prehranjujejo po načelih LCHF.
Avtor recepta: Staša Grom
Bučkini špageti z ragu omako
Št. obrokov / za: 3 osebe
Sestavine
  • 2 večji bučki
  • 500 g mlete govedine
  • 400 g omake iz pelatov
  • 100 ml rdečega vina
  • 1 velika čebula
  • nekaj strokov česna
  • sol
  • poper
  • bazilika ali druge mediteranske začimbe
  • košček kokosove maščobe
  • kisla smetana ali parmezan po želji
Priprava
  • Bučkama odrežemo konca in ju s spiralnim rezalnikom narežemo v špagete. Solimo in pustimo stati 15 minut.
  • Vmes pričnemo s pripravo raguja. Čebulo sesekljamo in popražimo v ponvi s kokosovo maščobo. Dodamo meso in popečemo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo z omako iz pelatov in vinom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 30 minut.
  • Bučkine špagete močno ožamemo in razporedimo na krožnike. Prelijemo jih z omako in postrežemo z žlico kisle smetane ali s parmezanom.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!