- 4 srednje velike paprike
- 500 g mletega govejega mesa
- 400 g pelatov v koščkih ali 200 ml sladke smetane
- 1 majhna čebula
- 1 strok česna
- sol in poper
- provansalske začimbe
- 150 g sira
- malo masla ali kokosove maščobe za peko
- Paprike razpolovimo in očistimo. S kožo navzdol jih postavimo v pekač s papirjem za peko (tako, da dobimo skodelice) in damo v ogreto pečico ter pri 190 °C pečemo ca. 15 minut (med tem časom pripravimo nadev).
- Čebulo sesekljamo in popražimo v namaščeni ponvi.
- Dodamo meso in popražimo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo s pelati v koščkih ali sladko smetano.
- Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 15 minut, vmes po potrebi dolijemo malo vode.
- Paprike vzamemo iz pečice in odstranimo vodo, ki so jo spustile med peko.
- Z mesno mešanico napolnimo polovičke paprik in v ogreti pečici pečemo 15 minut pri 190 °C.
- Polnjene paprike pred postrežbo potresemo z naribanim sirom.


