Sestavine za krofe
- 200 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
- 100 g kisle smetane
- 2 jajci
- 50 g sladila Sukrin Icing
- 40 g EKO Sukrin razmaščene kokosove moke
- 40 g EKO Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 15 g indijskega trpotca
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 ščepec soli
- malo vaniljevega izvlečka in/ali limonine lupinice
Ostalo
- vsaj 1 zavitek (250 g) kokosove maščobe za cvrtje
- 1 kozarček marmelade brez dodanega sladkorja
- Kremni sir premešamo s kislo smetano in jajci. Postopoma dodajamo suhe sestavine in ves čas mešamo. Maso pustimo počivati ca. 10 minut, nato iz nje oblikujemo 10 krofov (ca. 5 cm premera), vmes si roke po potrebi (če se masa prijema) splaknemo z mrzlo vodo.
- Nato v srednje veliki posodi (tako, da gre vanjo 5 krofov) stopimo kokosovo maščobo. Jakost nastavimo nekje na polovico (stopnja 5 pri električni kuhalni plošči). Temperaturo maščobe preverimo tako, da vanjo potopimo leseno kuhalnico – delati se morajo majhni mehurčki.
- Krofe polagamo v maščobo in jih na vsaki strani cvremo nekaj minut. Nato jih odložimo na krožnik s papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba. Ohladimo in napolnimo z marmelado.
- Namesto mandljeve moke lahko uporabite razmaščeno sezamovo moko.
- Prava temperatura kokosove maščobe je ključna za uspeh. Če bo prevroča, se bodo krofi prismodili, če bo prehladna, se bodo napili z njo.


