Kokosov biskvit
- 6 beljakov
- 150 g kokosove moke
- 70 g sladila Sukrin Icing/Icing
Mandljev biskvit
- 6 beljakov
- 150 g mletih mandljev
- 70 g sladila sukrin Icing/Icing
- 1 žlica kakava v prahu
Čokoladna krema
- 500 ml sladke smetane
- 100 g masla
- 200 g temne čokolade
- 6 rumenjakov
Vaniljeva krema
- 250 g mascarpona
- 250 ml sladke smetane
- 6 rumenjakov
- 3 žlice sladila Sukrin Icing/Icing
- 1 žlica ruma
- 1 želatina fix
- vaniljeva aroma
Mandljev krokant
- 100 g blanširanih mandljev
- nekaj žlic sladila Sukrin Gold
Za navlažitev
- mešanica sladke smetane in vode
Priprava biskvita
- Iz beljakov stepemo trd sneg, vmes dodamo sladilo, na koncu še kokosovo moko. Po enakem postopku naredimo mandljev biskvit. Biskvita pečemo 20 minut pri 170 C (v pekaču s papirjem za peko).
Priprava čokoladne kreme
- Sladko smetano stepemo. Maslo in temno čokolado stopimo. Rumenjake penasto umešamo in jih primešako k rahlo ohlajeni čokoladni mešanici. Na koncu primešamo stepemo sladko smetano.
Priprava vaniljeve kreme
- Sladko smetano stepemo. Rumenjake penasto umešamo s sladilom in primešamo mascarpone. Dodamo še rum, vaniljevo aromo, želatino fix in stepeno sladko smetano.
Priprava mandljevega krokanta
- Sladilo Sukrin Gold stopimo, primešamo mandlje, nekaj časa mešamo, vlijemo na desko s papirjem za peko, ohladimo in sesekljamo.
Sestavljanje torte
- Biskvitoma odstranimo papir za peko. V model najprej položimo kokosov biskvit, ga navlažimo, nanj naložimo čokoladno kremo, sledi mandljev biskvit, ki ga pravtako navlažimo, nanj pa pride vaniljeva krema. Torto posujemo z mandljevim krokantom in shranimo za čimdlje v hladilnik, najbolje čez noč.


