Božični mafini so odlična LCHF sladica brez moke in dodanega sladkorja.
Št. obrokov / za: 20 mafinov
- 8 jajc
- 4 žlice sladila Sukrin Gold
- 100 g mletih mandljev
- 120 g kokosove moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlički vaniljevega izvlečka
- 200 g kisle smetane
- 40 g kokosovega masla
- 200 g temne čokolade
- 200 ml smetane za stepanje
- 60 g kremnega sira
- pistacije in goji jagode za dekoracijo
V posodi z ročnim mešalnikom penasto umešamo jajca in sladilo Sukrin Gold. V drugi posodi premešamo mlete mandlje, kokosovo moko in pecilni prašek ter mešanico primešamo k jajcem. Dodamo vaniljev izvleček in kislo smetano ter ponovno premešamo.
Nad paro stopimo kokosovo maslo in čokolado ter ju dodamo v maso za mafine. Dobro premešamo. Maso vlijemo v papirnate modelčke za mafine do višine treh četrtin. Pečemo 25-30 minut na 160° C.
Nato pripravimo nadev. Z ročnim mešalnikom stepemo sladko smetano, dodamo kremni sir in premešamo. Dobro ohlajene mafine okrasimo z nadevom ter posujemo s sesekljanimi pistacijami in goji jagodami. Mafine hranimo na hladnem.