Sestavine za pleskavice (za 4-6 oseb):
- 1 kg mletega mesa
- 2 jajci
- 1 srednje velika čebula
- 2 stroka česna
- 1 pest sesekljanega peteršilja
- 2 žlici gorčice
- 1-2 žlički oljčnega olja
- sol
- sladka paprika
- tabasko
- provansalske začimbe po želji
- 1-2 žlici indijskega trpotca po želji
- košček kokosove maščobe za premaz ponve
Sestavine za guacamole (avokadova omaka):
- 2 večja ali 3 manjši avokadi
- sok 2 limet ali 1 limone
- manjša glava zelene solate
- poper
- sesekljani koriandrovi listi
- češnjev paradižnik po želji
Ostalo:
- solatni listi
- paradižnik češnjevec
- 4-6 jajc
- Čebulo in česen čim bolj drobno sesekljamo. Vse sestavine za pleskavice dobro premešamo in maso pustimo nekaj časa stati, da se sestavine dobro povežejo. Nato oblikujemo 4-6 pleskavic in jih spečemo v ponvi s koščkom kokosove maščobe. Odložimo jih na krožnik (če so zelo mastne, lahko podstavimo papirnato brisačo).
- Guacamole pripravimo tako, da avokado spasiramo z vilicami (lahko pustimo večje kose, lahko pa naredimo bolj gladko omako), dodamo sok limet ali limone in začinimo po okusu ter po želji dodamo še drobno narezan češnjev paradižnik.
- Jajca spečemo na oko in začinimo po okusu. Na krožnike damo solatne liste, nanje položimo pleskavice, dodamo guacamole, narezan češnjev paradižnik in na vrh še pečeno jajce.


