- 1 zavitek mešanice Sukrin Cake Mix
- 4 jajca
- 100 g masla
- 200 ml vode
- 100 g temne čokolade
- 350 g višenj
- 500 ml sladke smetane
- 500 g mascarpona
- vaniljeva esenca
- 3-5 žlic sladila Sukrin Icing
- Polovico temne čokolade (50 g) stopimo nad parno kopeljo. Jajca penasto umešamo, dodamo stopljeno in malo ohlajeno maslo, vodo in vsebino vrečke Cake Mix. Premešamo, da nastane gladka masa in jo razdelimo na dva dela, tako da je en del večji in en manjši. Večjemu delu mase primešamo stopljeno temno čokolado, manjšemu delu mase pa višnje (nekaj jih prihranimo za dekoracijo. Lahko uporabimo odtaljene višnje ali iz kompota, v vsakem primeru jih moramo dobro odcediti.
- Pekač s premerom 26-28 cm obložimo s papirjem za peko in vanj nadevamo čokoladno maso, tako da se masa nahaja bolj ob obodu, v sredini pekača pa pustimo prazen prostor. Tja nadevamo maso z višnjami in poravnamo. Pečemo 30 minut pri 175 st. C. Pečen biskvit ohladimo, odstranimo papir za peko, ga položimo na okrogel pladenj in ogradimo z obodom.
- Ko se biskvit ohlaja, se lotimo kreme. Mascarpone damo v posodo in ga premešamo, da se malenkost zmehča, dodamo mu tudi vaniljevo esenco. Sladko smetano stepemo s sladilom Sukrin in jo previdno primešamo k mascarponu. Poskusimo in po želji dodamo več ali manj sladila. Kremo naložimo čez biskvit in poravnamo. Torto damo v hladilnik, da se krema strdi, nato jo okrasimo z višnjami in preostankom temne čokolade, ki jo sesekljamo z nožem.


