Najprej se lotimo krhkega dna. V multipraktiku zmiksamo mlete lešnike, mandljevo moko, zmehčano maslo, jajce in sladilo Sukrin. Ko nastane kompaktno testo, ga oblikujemo v kepo in za eno uro shranimo hladilnik. Pekač namastimo s koščkom masla in testo s pomočjo dlani razporedimo po celotnem dnu in robu pekača (premer 26 cm). Pečemo pri 175 st. C 15 minut, nato ohladimo.
Belo kremo pripravimo tako, da mascarpone premešamo s kremnim sirom, zmehčanim maslom, tekočo sladko smetano, sladilom Sukrin Icing in vaniljevo esenco. Kremo z žlico enakomerno razporedimo po ohlajenem testu in pito postavimo v hladilnik.
Nato pripravimo temno kremo. Temno čokolado sesekljamo in raztopimo v parni kopeli. Rahlo ohladimo, nato jo z mešalnikom za stepanje smetane premešamo z mascarponom. Sladko smetano stepemo posebej, vmes dodamo sladilo Sukrin Icing. Stepeno sladko smetano z žlico dodamo k čokoladni mešanici in mešamo, dokler ne nastane homogena čokoladna krema. Z žlico jo premažemo čez belo kremo in vsaj za pol ure shranimo v hladilnik.
Nato pripravimo čokoladni preliv, tako da stopimo maslo in vanj vsipamo sesekljano temno čokolado ter premešamo. Rahlo ohladimo, nato prelijemo čez pito in damo v hladilnik vsaj za eno uro. Pred postrežbo pito okrasimo s stepeno smetano.