Jagodna marmelada brez dodanega sladkorja

 

Jagode v manjših količinah ustrezajo načelom prehrane LCHF. A čeprav je tudi ta marmelada brez dodanega sladkorja, jo vseeno uživajte občasno in v zmernih količinah.
Avtor recepta: Staša Grom
Jagodna marmelada brez dodanega sladkorja
Sestavine
Priprava
  • Jagode s peclji dobro operemo, nato peclje odstranimo, jagode osušimo s papirnato brisačo in jih razrežemo na manjše koščke.
  • Damo jih v posodo in pričnemo segrevati, po potrebi prilijemo malo vode, da se ne primejo.
  • Dodamo sladilo Sukrin Icing in premešamo.
  • Ko mešanica zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 20 minut, vmes večkrat premešamo.
  • Malo pred koncem kuhanja premešamo agar agar s hladno vodo, nato mu dodamo nekaj žlic vroče marmelade in premešamo. Mešanico vlijemo v marmelado in dobro premešamo.
  • Še vročo marmelado stresemo v očiščene in sterilizirane kozarčke, zapremo, postavimo na glavo in pokrijemo z brisačo, dokler se marmelada ne ohladi.
Napotki
  • Vedno uporabljajte brezhibno čist pribor in kuhinjske krpe.
  • Marmelado hranite v temnem in hladnem prostoru, po odprtju pa v hladilniku.
  • Po želji dodajte več ali manj sladila.
  • Kozarce sterilizirate tako, da jih za ca. pol ure postavite pečico, segreto na 110 ° C.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!