Kokosova torta s čokolado

 

To je ena izmed mojih najljubših tort. Nežna kokosova krema se odlično dopolnjuje s čokoladnim oblivom in hrustljavim kokosom. Premer torte je ca. 26 cm.
Kokosova torta s čokolado
Št. obrokov / za: 1 torto
Sestavine

Sestavine za biskvit:

Sestavine za kremo:

  • 400 g mascarpona
  • 400 g grškega jogurta
  • 400 ml sladke smetane
  • 6 žlic sladila Sukrin Icing
  • 200 g navadne kokosove moke
  • 4 listi želatine

Čokoladni obliv in dekoracija:

Priprava
  • Najprej se lotimo priprave biskvita. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo in nalomljeno čokolado. Odstavimo, malenkost ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Izmenično dodajamo mlete mandlje in beljakov sneg. Maso pečemo v tortnem modelu (uporabimo papir za peko) 15-20 minut pri 180 st. C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v očiščen tortni model. Namočimo ga z navadnim ali kokosovim mlekom. Nadaljujemo s pripravo kreme. Mascarpone premešamo z grškim jogurtom in sladilom Sukrin Icing. Želatino pripravimo po navodilih, jo malenkost ohladimo in počasi primešamo h kremi. Dodamo kokosovo moko in z žlico ali kuhalnico primešamo stepeno sladko smetano. Kremo naložimo v model in torto za nekaj ur shranimo v hladilnik. Čokoladni obliv pripravimo tako, da skoraj do vretja segrejemo sladko smetano, jo odstavimo in vanjo nalomimo čokolado. Mešamo, dokler se čokolada ne stopi, nato prelijemo čez torto, posujemo s kokosovimi kosmiči in ohladimo.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!