Sestavine za miške
- 200 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
- 100 g kisle smetane
- 2 jajci
- 50 g sladila Sukrin Icing
- 40 g EKO Sukrin razmaščene kokosove moke
- 40 g EKO Sukrin razmaščene mandljeve moke
- 15 g indijskega trpotca
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 ščepec soli
- malo vaniljevega izvlečka in/ali limonine lupinice
Ostalo
- vsaj 1 zavitek (250 g) kokosove maščobe za cvrtje
- 1 žlica sladila Sukrin Icing
- Kremni sir premešamo s kislo smetano in jajci. Postopoma dodajamo suhe sestavine in ves čas mešamo. Maso pustimo počivati ca. 10 minut.
- Nato v srednje veliki posodi stopimo kokosovo maščobo. Jakost nastavimo nekje na polovico (stopnja 5 pri električni kuhalni plošči). Temperaturo maščobe preverimo tako, da vanjo potopimo leseno kuhalnico – delati se morajo majhni mehurčki.
- S čajno žličko oblikujemo majhne kepice in jih polagamo v maščobo. Na vsaki strani jih cvremo nekaj minut. Nato jih odložimo na krožnik s papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba. Ohladimo in posujemo s sladilom Sukrin Icing.
- Namesto mandljeve moke lahko uporabite razmaščeno sezamovo moko.
- Prava temperatura kokosove maščobe je ključna za uspeh. Če bo prevroča, se bodo miške prismodile, če bo prehladna, se bodo napile z njo.


