LCHF-krofi

 

LCHF-krofi po tem receptu so presenetljivo dobri in izmed vseh, kar sem jih poizkusila, še najbolj podobni navadnim krofom. So brez moke in dodanega sladkorja, ocvrti v kokosovi maščobi in polnjeni z marmelado brez dodanega sladkorja. In kar je ravno tako pomembno, zelo enostavno jih je pripraviti.
Avtor recepta: Staša Grom
LCHF krofi
Sestavine

Sestavine za krofe

Ostalo

  • vsaj 1 zavitek (250 g) kokosove maščobe za cvrtje
  • 1 kozarček marmelade brez dodanega sladkorja
Priprava
  • Kremni sir premešamo s kislo smetano in jajci. Postopoma dodajamo suhe sestavine in ves čas mešamo. Maso pustimo počivati ca. 10 minut, nato iz nje oblikujemo 10 krofov (ca. 5 cm premera), vmes si roke po potrebi (če se masa prijema) splaknemo z mrzlo vodo.
  • Nato v srednje veliki posodi (tako, da gre vanjo 5 krofov) stopimo kokosovo maščobo. Jakost nastavimo nekje na polovico (stopnja 5 pri električni kuhalni plošči). Temperaturo maščobe preverimo tako, da vanjo potopimo leseno kuhalnico – delati se morajo majhni mehurčki.
  • Krofe polagamo v maščobo in jih na vsaki strani cvremo nekaj minut. Nato jih odložimo na krožnik s papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba. Ohladimo in napolnimo z marmelado.
Napotki
  • Namesto mandljeve moke lahko uporabite razmaščeno sezamovo moko.
  • Prava temperatura kokosove maščobe je ključna za uspeh. Če bo prevroča, se bodo krofi prismodili, če bo prehladna, se bodo napili z njo.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!