LCHF rdeča žametna torta

 

Rdeča žametna torta je zanimiva na pogled ter brez moke in dodanega sladkorja. Sestavine so za torto premera 18 cm.
Avtor recepta: Uroš Sobočan, danger-men-cooking-lchf.blogspot.si
LCHF rdeča žametna torta
Sestavine

Sestavine za biskvit:

Sestavine za kremo:

  • 250 g grškega jogurta ali maskarpone sira
  • burbonska vanilja v prahu
  • 2 lista želatine

Sestavine za premaz:

  • sladka smetana
Priprava
  • Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. Dodamo rumenjake, sladilo Sukrin Icing in premešamo. Na koncu dodamo še sodo bikarbono, aromo maline in razmaščeno mandljevo moko Sukrin. Premešamo in zlijemo v pekač, ki smo ga premazali z maslom. Pečemo približno 15 minut pri 180 ˙C. Ali je biskvit pečen, preverimo tako, da ga prebodemo z zobotrebcem. Če na njem ni sledi, je pečen.
  • Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice, navlažimo z mešanico Sukrin Icinga in vode (uporabimo čopič) in pustimo, da se ohladi.
  • Kremo pripravimo tako, da grškemu jogurtu dodamo vaniljo in želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži in dobro premešamo.
  • Ohlajen biskvit prerežemo na pol in spodnjo polovico premažemo s kremo iz grškega jogurta. Prekrijemo z drugo polovico biskvita in iz vseh strani premažemo s stepeno sladko smetano. Torto postavimo v hladilnik vsaj za tri ure.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!