LCHF rumova panakota

 

Panakoto lahko preprosto narediš brez uporabe sladkorja, tako da uporabiš sladilo Sukrin Icing brez kJ/kcal!
Avtor recepta: Staša Grom
LCHF rumova panakota s cimetom
Sestavine

Sestavine za 3 porcije

  • 500 ml sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Icing
  • 1 vaniljev strok ali vaniljeva aroma
  • 1-2 žlici ruma
  • pol žličke cimeta
  • 3 listi želatine

Preliv "slana karamela"

Priprava
  • Smetano, v katero smo dali vzdolžno prerezan vaniljev strok, segrejemo, pri čemer pazimo, da ne zavre. ⁣
  • ⁣Primešamo sladilo Sukrin Icing in želatino, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. ⁣
  • ⁣Pustimo stati 10 minut, odstranimo vaniljev strok oz. dodamo vaniljevo aromo ter primešamo rum in cimet.
  • Natočimo v kozarčke ali posodice za puding in ohladimo. ⁣
  • ⁣Postrežemo s karamelnim prelivom - stopimo maslo, dodamo Sukrin sirup Caramel, nekaj časa mešamo, dodamo sol in rahlo ohlajenega prelijemo čez panna cotto.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!