Sestavine za biskvit (tortni model premera 26 cm)
- 6 jajc
- 150 g mletih mandljev ali 3 žlice mandljeve moke Sukrin
- 100 g sladila Sukrin
- 100 g sira maskarpone
Sestavine za kremo
- 900 g sira maskarpone
- 4 jajca
- 8 žlic sladila Sukrin
- vaniljev izvleček
- 2 vrečki želatine fix
Ostale sestavine
- 1 skodelica moćne črne kave
- 2 žlici ruma
- 400 ml sladke smetane
- kakav v prahu
Biskvit
- Ločimo beljake in rumenjake.
- Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake premešamo s sladilom Sukrin, da narastejo, nato primešamo mascarpone.
- Rumenjakovi mešanici nato izmenično primešamo mlete mandlje in beljakov sneg.
- Biskvit pečemo v tortnem modlu s papirjem za peko 20 minut pri 175 °C.
- Ohladimo, odstranimo papir za peko, prerežemo na dva oblata in enega vrnemo v pekač.
Krema
- Rumenjake in beljake ločimo.
- Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin in vaniljevim izvlečkom, nato primešamo maskarpone, želatino fix, na koncu pa z metlico previdno primešamo beljakov sneg.
Sestavljanje torte
- Kavo premešamo z rumom in z njo namočimo biskvit.
- Naložimo kremo in čez poveznemo drugi oblat, ki ga prav tako namočimo s kavo.
- Torto premažemo s stepeno sladko smetano, posujemo s kakavom in shranimo za nekaj ur (najbolje čez noč) v hladilnik.


