Sestavine za kroglice:
- 90 g EKO Sukrin mandljeve moke
- 60 g sladila Sukrin Icing
- 2 beljaka
Sestavine za čokoladni obliv:
- 30 g masla
- 3 žličke kakava v prahu
- 1 žlička sladila Sukrin Icing
- Vse sestavine za kroglice zgnetemo v kroglo, ki jo pustimo počivati v hladilniku vsaj petnajst minut.
- Medtem pri srednji temperaturi stopimo maslo, mu dodamo kakav in sladilo Sukrin Icing ter dobro premešamo. Obliv pustimo stati nekaj minut, da se ohladi in nekoliko zgosti.
- Iz marcipanove mase oblikujemo kroglice, jih namočimo v pripravljenem oblivu, preložimo na rešetko in pustimo, da se obliv strdi. Če nam obliv ostane, ga lahko prelijemo v modelček za pralineje in postavimo v hladilnik, da se strdi, in dobili smo slastne čokoladne pralineje.


