Marinirani siri

 

Marinirani siri so odlična predjed ali dopolnitev narezka. Uporabite lahko tako rekoč katere koli sire, pa tudi z začimbami lahko eksperimentirate. Priporočljivo jih je pripraviti vsaj pet ur pred postrežbo, najbolje pa je, če jih marinirate kar čez noč.
Marinirani siri
Sestavine
  • 50 g ovčjega sira
  • 50 g parmezana
  • 100 g fete
  • 100 g prekajene gaude
  • 50 g sira s plemenito plesnijo
  • pol čebule
  • 3 stroki česna
  • 2 šalotki
  • 50 g zelenih oliv
  • 50 g črnih oliv
  • 2 limeti
  • oljčno olje
  • začimbe (poper, rožmarin, lovor, sol po želji)
Priprava
  • Sire narežemo na kocke in jih damo v skledo. Posujemo z začimbami, dodamo stisnjen sok limet, olive, sesekljano čebulo, šalotko in česen ter toliko oljčnega olja, da so siri prekriti. Pokrijemo s pokrovom in shranimo vsaj za pet ur v hladilnik najbolje pa je, če jih pustimo kar čez noč. Pred postrežbo sire odcedimo.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!