Na srednji temperaturi segrejemo maslo in sladilo FiberSirup Gold, ko se malo ohladi, previdno primešamo razžvrkljano jajce. V drugi posodi dobro premešamo suhe sestavine in dodamo jajčno mešanico. Vse dobro premešamo. Posodo z maso prekrijemo s folijo in damo za nekaj ur na hladno, lahko tudi čez noč, da se sestavine lepo prepojijo in se razvije aroma. Iz mase oblikujemo kroglice v velikosti oreha in pečemo ca. 12-14 minut pri 180 st. C.
Vmes pripravimo obliva. Za beli preliv nekaj žlic sladila Sukrin Icing premešamo s toliko vode, da je masa ravno prav gosta – da se da vanjo pomakati medenjake in da ne teče preveč. Po želji lahko dodamo malo limoninega soka. Tak obliv lahko pripravimo tudi z beljakom (beljak damo v skodelico in mu z žlico primešamo sladilo Sukrin Icing). Čokoladni preliv pripravimo tako, da v parni kopeli stopimo temno čokolado in ji primešamo toliko masla, da je masa gladka.
Pečene medenjake ohladimo in jih pomočimo v obliv. Počakamo, da se obliv popolnoma strdi, nato jih hranimo v dobro zaprti škatli za piškote.