Musaka je priljubljena jed s krompirjem. Hitro je pripravljena in se tako rekoč ne more ponesrečiti. Za spremembo namesto krompirja uporabite bučke, videli boste, da je prav tako odlična.
Št. obrokov / za: 1 srednje velik pekač
- 500 g mlete govedine
- 4 bučke
- 1 čebula
- 100 ml omake iz pelatov
- 4 jajca
- 1,5 lončka kisle smetane
- 300 g mocarele
- česen
- sol, poper, bazilika
- košček masla
Čebulo sesekljamo in jo popražimo na koščku masla. Dodamo mleto meso, sol, poper, baziliko in na koncu še omako iz pelatov. Odstavimo. Bučke narežemo na tanke kolobarje in s polovico obložimo srednje velik pekač. Rahlo jih solimo, jih obložimo z mesnim nadevom in na vrh razporedimo preostale kolobarje bučk. Kislo smetano premešamo z jajci in z mešanico prelijemo vsebino pladnja. Pečemo pri 180 st. C. 30 minut. Na koncu dodamo na tanko narezano mocarelo in pečemo še nekaj minut, da se raztopi.