Musaka z bučkami

 

Musaka je priljubljena jed s krompirjem. Hitro je pripravljena in se tako rekoč ne more ponesrečiti. Za spremembo namesto krompirja uporabite bučke, videli boste, da je prav tako odlična.
Musaka z bučkami
Št. obrokov / za: 1 srednje velik pekač
Sestavine
  • 500 g mlete govedine
  • 4 bučke
  • 1 čebula
  • 100 ml omake iz pelatov
  • 4 jajca
  • 1,5 lončka kisle smetane
  • 300 g mocarele
  • česen
  • sol, poper, bazilika
  • košček masla
Priprava
  • Čebulo sesekljamo in jo popražimo na koščku masla. Dodamo mleto meso, sol, poper, baziliko in na koncu še omako iz pelatov. Odstavimo. Bučke narežemo na tanke kolobarje in s polovico obložimo srednje velik pekač. Rahlo jih solimo, jih obložimo z mesnim nadevom in na vrh razporedimo preostale kolobarje bučk. Kislo smetano premešamo z jajci in z mešanico prelijemo vsebino pladnja. Pečemo pri 180 st. C. 30 minut. Na koncu dodamo na tanko narezano mocarelo in pečemo še nekaj minut, da se raztopi.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!