- 4 jajca
- 100 g mascarpona
- 100 g temne čokolade
- 70 g mletih orehov
- 100 g grobo sesekljanih orehov
- 5 žlic sladila Sukrin
- pol žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- košček masla za premaz pekača
- 1 žlička sladila Sukrin Icing za posip
- Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo mascarpone ter stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Nato z lopatico previdno umešamo beljakov sneg in na koncu še mlete in sesekljane orehe.
- Vzamemo poljuben okrogel pekač (jaz sem uporabila silikonskega v obliki cveta) in ga premažemo z maslom. Maso vlijemo v pekač in pečemo 30 minut pri 180 st. C. Ohladimo in potresemo s sladilom Sukrin Icing. Če imamo viška orehov, jih karameliziramo s sladilom Sukrin, sesekljamo in uporabimo kot dekoracijo.


