Sestavine za biskvitno testo
- 1 zavitek low-carb mešanice za peko peciva Sukrin Baking Mix
- 4 jajca
- 150 ml vode
- 100 g masla
- 50 g temne čokolade
- košček masla za namastitev pekača
Sestavine za orehov nadev
- 150 g mletih orehov
- 3 žlice sladila Sukrin Gold
- 100 ml tekoče sladke smetane
- 1 žlica ruma
- 1 beljak
Sestavine za skutni nadev
- 150 g nepasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 3 žlice sladila Sukrin
- 1 rumenjak
- malo limonine lupinice po želji
- Model z luknjo v sredini namastimo s koščkom masla.
- Orehov nadev pripravimo tako, da mlete orehe premešamo s sladilom Sukrin Gold ter prelijemo s segreto sladko smetano z rumom. Dobro premešamo, malo ohladimo, nato dodamo beljakov sneg.
- Skutni nadev pripravimo tako, da skuto premešamo s kislo smetano, sladilom Sukrin, rumenjakom in limonino lupinico po želji.
- Temno čokolado stopimo nad soparo.
- Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Cake Mix. Mešanico razdelimo v dve posodi, tako da je imamo v eni posodi eno tretjino, v drugi pa dve tretjini. V posodo z eno tretjino biskvitne mase primešamo stopljeno temno čokolado. Tako imamo sedaj svetlo in temno biskvitno maso.
- Slabo polovico svetle biskvitne mase naložimo v model, nato z žlico nadevamo orehov nadev (pazimo, da ne pride čisto do roba modela), nato model zapolnimo s temno biskvitno maso. Nadaljujemo s skutnim nadevom, na vrh pa nadevamo preostanek svetle biskvitne mase.
- Kolač pečemo pri 175 °C približno 30 minut. Ohlajenega lahko posujemo s sladilom Sukrin Icing.


