Sestavine za biskvit (premer ca. 26 cm)
- pol zavitka low-carb mešanice za peko peciva Sukrin Baking Mix
- 2 jajci
- 75 ml vode
- 50 g masla
Sestavine za kremo
- 400 g mascarpona
- 400 g grškega jogurta
- 500 ml sladke smetane
- 6 žlic sladila Sukrin Icing
- 150 g navadne kokosove moke
- 1,5 vrečke želatine fix
- Mascarpone in grški jogurt damo vsaj 1 uro pred pripravo iz hladilnika, da se segrejejo na sobno temperaturo.
- Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Baking Mix. Maso v enakomernem sloju nanesemo v tortni model s papirjem za peko in pečemo 15 minut pri 175 °C.
- Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v očiščen tortni model. Namočimo ga z navadnim ali s kokosovim mlekom.
- Nadaljujemo s pripravo kreme. Mascarpone premešamo z grškim jogurtom in sladilom Sukrin Icing. Dodamo želatino in kokosovo moko ter na koncu ročno primešamo stepeno sladko smetano.
- Kremo naložimo v model z biskvitom in torto za nekaj ur shranimo v hladilnik. Okrasimo z jagodami in raffaello kroglicami.


