»Raffaello« torta

 

Ta odlična LCHF kokosova torta bo navdušila ljubitelje vsem znane kokosove dobrote Raffaello. Nežna kokosova krema se odlično dopolnjuje z jagodami. Torta je brez moke in dodanega sladkorja in prava poslastica za vse ljubitelje LCHF prehrane. Za dekoracijo lahko naredite »raffaello« kroglice po tem receptu.
Avtor recepta: Staša Grom
Sestavine

Sestavine za biskvit (premer ca. 26 cm)

Sestavine za kremo

  • 400 g mascarpona
  • 400 g grškega jogurta
  • 500 ml sladke smetane
  • 6 žlic sladila Sukrin Melis
  • 150 g navadne kokosove moke
  • 1,5 vrečke želatine fix
Priprava
  • Mascarpone in grški jogurt damo vsaj 1 uro pred pripravo iz hladilnika, da se segrejejo na sobno temperaturo.
  • Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Baking Mix. Maso v enakomernem sloju nanesemo v tortni model s papirjem za peko in pečemo 15 minut pri 175 °C.
  • Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v očiščen tortni model. Namočimo ga z navadnim ali s kokosovim mlekom.
  • Nadaljujemo s pripravo kreme. Mascarpone premešamo z grškim jogurtom in sladilom Sukrin Melis. Dodamo želatino in kokosovo moko ter na koncu ročno primešamo stepeno sladko smetano.
  • Kremo naložimo v model z biskvitom in torto za nekaj ur shranimo v hladilnik. Okrasimo z jagodami in raffaello kroglicami.
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene

Comments are closed.