Črno-bela pita

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Črno-bela pita ima dve kremi na osnovi mascarpone sira ter je brez moke in dodanega sladkorja. Je odlična sladica za vse, ki so na LCHF dieti.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Črno-bela pita
Sestavine
  • Sestavine za krhko dno
  • 150 g mletih lešnikov
  • 50 g EKO Sukrin razmaščene mandljeve moke
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 2 žlici sladila Sukrin
  • košček masla za pekač
  • Sestavine za belo kremo:
  • 250 g mascarpona
  • 200 g neslanega kremnega sira
  • 100 g masla
  • 2-3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 2 žlici tekoče sladke smetane
  • tekoča vaniljeva esenca
  • Sestavine za čokoladno kremo:
  • 250 g mascarpona
  • 200 g temne čokolade
  • 250 ml sladke smetane
  • 2-3 žlice sladila Sukrin Melis
  • Sestavine za dekoracijo:
  • 30 g masla
  • 30 g temne čokolade
  • stepena sladka smetana
Postopek
  1. Najprej se lotimo krhkega dna. V multipraktiku zmiksamo mlete lešnike, mandljevo moko, zmehčano maslo, jajce in sladilo Sukrin. Ko nastane kompaktno testo, ga oblikujemo v kepo in za eno uro shranimo hladilnik. Pekač namastimo s koščkom masla in testo s pomočjo dlani razporedimo po celotnem dnu in robu pekača (premer 26 cm). Pečemo pri 175 st. C 15 minut, nato ohladimo.
  2. Belo kremo pripravimo tako, da mascarpone premešamo s kremnim sirom, zmehčanim maslom, tekočo sladko smetano, sladilom Sukrin Melis in vaniljevo esenco. Kremo z žlico enakomerno razporedimo po ohlajenem testu in pito postavimo v hladilnik.
  3. Nato pripravimo temno kremo. Temno čokolado sesekljamo in raztopimo v parni kopeli. Rahlo ohladimo, nato jo z mešalnikom za stepanje smetane premešamo z mascarponom. Sladko smetano stepemo posebej, vmes dodamo sladilo Sukrin Melis. Stepeno sladko smetano z žlico dodamo k čokoladni mešanici in mešamo, dokler ne nastane homogena čokoladna krema. Z žlico jo premažemo čez belo kremo in vsaj za pol ure shranimo v hladilnik.
  4. Nato pripravimo čokoladni preliv, tako da stopimo maslo in vanj vsipamo sesekljano temno čokolado ter premešamo. Rahlo ohladimo, nato prelijemo čez pito in damo v hladilnik vsaj za eno uro. Pred postrežbo pito okrasimo s stepeno smetano.
Črno-bela pita
Črno-bela pita ima dve kremi na osnovi mascarpone sira ter je brez moke in dodanega sladkorja. Je odlična sladica za vse, ki so na LCHF dieti.
Sestavine
  • Sestavine za krhko dno
  • 150 g mletih lešnikov
  • 50 g EKO Sukrin razmaščene mandljeve moke
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 2 žlici sladila Sukrin
  • košček masla za pekač
  • Sestavine za belo kremo:
  • 250 g mascarpona
  • 200 g neslanega kremnega sira
  • 100 g masla
  • 2-3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 2 žlici tekoče sladke smetane
  • tekoča vaniljeva esenca
  • Sestavine za čokoladno kremo:
  • 250 g mascarpona
  • 200 g temne čokolade
  • 250 ml sladke smetane
  • 2-3 žlice sladila Sukrin Melis
  • Sestavine za dekoracijo:
  • 30 g masla
  • 30 g temne čokolade
  • stepena sladka smetana
Postopek
  1. Najprej se lotimo krhkega dna. V multipraktiku zmiksamo mlete lešnike, mandljevo moko, zmehčano maslo, jajce in sladilo Sukrin. Ko nastane kompaktno testo, ga oblikujemo v kepo in za eno uro shranimo hladilnik. Pekač namastimo s koščkom masla in testo s pomočjo dlani razporedimo po celotnem dnu in robu pekača (premer 26 cm). Pečemo pri 175 st. C 15 minut, nato ohladimo.
  2. Belo kremo pripravimo tako, da mascarpone premešamo s kremnim sirom, zmehčanim maslom, tekočo sladko smetano, sladilom Sukrin Melis in vaniljevo esenco. Kremo z žlico enakomerno razporedimo po ohlajenem testu in pito postavimo v hladilnik.
  3. Nato pripravimo temno kremo. Temno čokolado sesekljamo in raztopimo v parni kopeli. Rahlo ohladimo, nato jo z mešalnikom za stepanje smetane premešamo z mascarponom. Sladko smetano stepemo posebej, vmes dodamo sladilo Sukrin Melis. Stepeno sladko smetano z žlico dodamo k čokoladni mešanici in mešamo, dokler ne nastane homogena čokoladna krema. Z žlico jo premažemo čez belo kremo in vsaj za pol ure shranimo v hladilnik.
  4. Nato pripravimo čokoladni preliv, tako da stopimo maslo in vanj vsipamo sesekljano temno čokolado ter premešamo. Rahlo ohladimo, nato prelijemo čez pito in damo v hladilnik vsaj za eno uro. Pred postrežbo pito okrasimo s stepeno smetano.
Nasveti

Comments are closed.